Ταχ' αύριον έσσετ' άμεινον


Νουβέλα. Το θέμα είναι παρμένο από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και του εκτοπισμού μεγάλου μέρους των Ελλήνων νομίμων κατοίκων της νήσου.


Οι ήρωες, άτομα γνωστά ή και άγνωστα μεταξύ τους που έσμιξαν και πήραν δρόμο για να γλυτώσουν από τη βάρβαρη επέλαση του τουρκικού Αττίλα, φέρνουν ο καθένας την προσωπική του ιστορία, τα δικά του βάσανα, τις χαρές που η ζωή τού έχει προσφέρει. Ο δρόμος τους είναι γεμάτος περιπέτειες, φόβο, αγωνία, κλάμα, συγκινητικές σκηνές, αλτρουισμό, ενώ τα εχθρικά αεροπλάνα οργώνουν συνεχώς τον ουρανό. Κάποτε φθάνουν σε ορεινή, ασφαλέστερη περιοχή.


Η ιστορία μας απομονώνει στη συνέχεια έναν ήρωα, τον Κύπρο. Αν και χειροδύναμος, είναι ωστόσο από χρόνια ένα ψυχικό ράκος ύστερα από κάποιο πολύ δυσάρεστο συμβάν.
Όμως το δράμα της πατρίδας του τον ξυπνά, τον ξανακάνει δυνατό, ατρόμητο παλλικάρι, όπως ήταν κάποτε. Όλη του η ύπαρξη δονείται από την ανάγκη για αγώνα δικαίωσης και επιστροφής. Ο πόθος της ελευθερίας της Πατρίδας μπορεί να ζωντανέψει και νεκρούς, για να τους μετατρέψει σε αγωνιστές και υπερασπιστές βωμών και εστιών. Ο Κύπρος είναι και πάλι ζωντανός, και έτοιμος.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting